Over Marlies
Als kind was tekenen mijn favoriete bezigheid Toen ik tien was, won ik een tekenwedstrijd, ik mocht met een vriendinnetje naar de Poesjenellenkelder in Maastricht, naar een optreden van poppenspeler Pieke Dassen.

Veel later, tijdens de lerarenopleiding Ubbo Emmius in Groningen en de Witte Lelie in Amsterdam, schilderde ik portretten met acrylverf.
Vanaf 2016 ben ik, met name, vogels gaan schilderen, in zowel kleine als grote portretten. Aanvankelijk nog met acrylverf, maar steeds meer met olieverf.

Vogels
Vogels zijn interessant. Als je bijvoorbeeld naar een groepje koolmezen kijkt, valt op dat niet een hetzelfde is . Ze verschillen van verenkleed, formaat en van gedrag. De een durft meer dan de ander.
Vogels kunnen verstild op een tak , een beeld of vanaf de grond kijken naar ons mensen.
Een paar tamme merels in onze tuin blijven voor de achterdeur wachten totdat ik naar buiten kom met een handje meelwormen.
In dat wachten kijken ze op naar het raam, dan weer opzij of omhoog. Ze draaien hun kop op veel manieren.
Mezen maar ook kauwtjes kijken gericht wat ik doe. Ze schatten bijvoorbeeld in hoeveel tijd ze nog hebben om iets uit de pindakaas pot te halen voor ik bij ze in de buurt kom. Ze staan op het punt om op te vliegen tot het moment dat ze zien dat ik doorloop.
Ik ben gefascineerd door deze vogelbewegingen en probeer ze vast te leggen op het doek.
Niet alleen tuinvogels, ook exotische vogels zoals de zuidelijke hoornraaf of roofvogels, bijvoorbeeld het smelleken, vind ik interessant.

Andere onderwerpen

Er is zoveel om je over te verwonderen in de natuur.
Planten, vooral die met grote bladeren, zoals de Berenklauw, vind ik prachtig en inspireren tot schilderen.
Het groen verveelt absoluut niet, er zijn ontelbare tinten en dan is er nog het licht en de schaduw die de kleur beïnvloeden.
Bloemen, zaden en insecten dagen uit om geportretteerd te worden, ook die vereeuwig ik graag op het doek.
De natuur is onuitputtelijk.

Atelier

Ik werk in mijn atelier aan huis, ik maak vrij werk en in opdracht.
Wil je meer weten, neem dan contact op.