Het verhaal van mijn vogels

01 1000 2024 Hurray 360De eerste papieren vogels zijn ontstaan in 2021.  

Het is een feest om uit kleur en vorm een vogel te scheppen. Ik stuur niet, ik vind. Dan komt het eropaan om zo te scheuren dat er een vorm ontstaat die me ontroert en raakt. Dan pas zoek ik de positie op papier en plak hem vast als ik zeker weet waar ik hem wil hebben. En dan natuurlijk de titel, poëtisch vooral.

Op dit moment teken ik de poten van de vogels. Zo kan ik beter laten zien dat hij vliegt, omkijkt, vrolijk is of verlegen. De houding van de poten is van belang.

Intussen verschijnt er ook al een getekende snavel. Waar gaat het heen?!

Ik vind het belangrijk om te blijven ontwikkelen, vernieuwen ook.

En blijf ik Engelse titels maken? Ik heb een opdracht om wenskaarten, dat wil zeggen verjaardags- en kerst- kaarten te maken, heel erg tof! Met teksten in het Nederlands, een uitdaging want het Engels paste me perfect en en het moeten natuurlijk vrolijke en treffende titels zijn.

Het is een grote opdracht, veertig kaarten, dus ik maak ze eerst en laat ze drukken.

Als jij ook wenskaarten wil, neem contact op: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Tweede Boekje

 Carla Out heeft weer mooie, ontroerende gedichten en Haiku’s gemaakt bij mijn vogels, dus ons tweede boekje komt er aan. Ik hou je op de hoogte!